Vrouwen worden aangeraakt

Isaac met de kinderen


We merken dat God de harten van de vrouwen en kinderen zacht maakt en dat ze open zijn voor gebed, praise en worship. Isaac had een paar weken geleden aan de vrouwen van het manden project gevraagd om Bijbels te kopen, zodat ze ook zelf Gods woord kunnen lezen. De reactie was positief, ze vonden het een mooi idee. Tegelijkertijd gaven ze aan dat het lastig is om te sparen voor een Bijbel terwijl ze ook lesgeld voor hun kinderen moeten betalen en natuurlijk moeten eten en drinken.

Afgelopen week kwam mama Nalweyiso naar Isaac toe en ze bedankte hem voor het manden project. Van de opbrengst van haar manden heeft ze een thermoskan kunnen kopen waardoor haar kinderen thee kunnen drinken voordat ze ’s ochtend vroeg naar school gaan. Nu spaart ze voor een Bijbel. Het maak haar niet uit hoe lang het duurt om het bedrag bij elkaar te sparen, maar ze wil er ook één hebben. Zij kent God nog niet persoonlijk maar God heeft haar, en de andere families in Lukumbi, op het oog.

U ziet hier hoe de vrouwen manden aan het vlechten zijn:

Connect groep

Sinds afgelopen week vrijdag is er een connect groep gestart bij Zaina thuis. Zaina is één van onze vrijwilligers in Lukumbi. De bedoeling is dat dit een open plek wordt voor het dorp en de stichting om samen te komen voor praise, worship en gebed, en om er voor elkaar te zijn, wat meer eenheid brengt in het dorp. De eerste avond was een succesvolle start! Er zijn al veel kinderen en vrouwen op af gekomen.

Operatie mama Fatima is geslaagd

Ook zijn we God dankbaar dat de operatie van mama Fatima is geslaagd en dat zij weer thuis is. Isaac heeft haar afgelopen week bezocht en heeft wat boodschappen voor haar meegenomen. Ze was heel erg dankbaar voor de boodschappen, maar ook omdat we haar naar het ziekenhuis hebben kunnen brengen en voor het gebed. Iedereen uit Lukumbi die bij haar situatie betrokken was en voor gebeden hebben, zien nu dat God hun gebed heeft beantwoord en zijn erg blij en enthousiast om haar weer thuis te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *