Kinderen in Lukumbi zijn klaar voor school

Kinderen krijgen schoolspullen Lukumbi

In september was het weer tijd voor de kinderen om zich klaar te maken voor school. De kinderen hebben er altijd veel zin in, maar voor de ouders is het ook spannend. De kinderen moeten namelijk ook veel spullen meenemen naar school en de ouders hebben hier vaak geen geld voor. Denk aan schriften, pennen, een etui, papier, toiletpapier, potloden en boeken.

Om te zorgen dat de kinderen goed voorbereid zijn voor school zorgt Stichting YOU voor de benodigde schoolspullen. Dit is nu het tweede jaar dat Stichting YOU vanuit het familieondersteuningsprogramma alle kinderen die naar school gaan voorzien van de benodigdheden en zowel de kinderen als de ouders zijn erg blij met deze hulp.

Klaar voor het nieuwe schooljaar!

Tijdens een speciale dag bidden we met de ouders en de kinderen voor het nieuwe schooljaar en delen we materialen uit aan de gezinnen voor wie het moeilijk is om hier zelf voor te zorgen. De hulp van Stichting YOU stopt niet bij het uitdelen van de benodigdheden voor school. Ons team bezoekt ook scholen om te praten met de directeuren en te zien hoe het gaat met de kinderen uit Lukumbi.

Niet alle kinderen gaan op dit moment naar school in Lukumbi. Stichting YOU weet ook welke kinderen nog niet naar school gaan, voor deze kinderen zijn we bezig met het opzetten van een kindsponsoringsprogramma. Hier gaan we in 2024 verder aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *