Een kerstkaart met een verhaal

Stichting YOU
Kerst in Lukumbi

Een verhaal van licht en hoop

Met kerst denken we aan feest, aan familie, aan lekker eten en aan kerstkaarten versturen! En wat is er mooier als je met je kerstkaart ook nog de wereld een stukje mooier kunt maken? Laat hieronder je gegevens achter en wij bestellen voor jou de kerstkaarten. Je krijgt van ons een betaalverzoek voor de kerstkaarten. Wil je een extra donatie doen voor het kerstfeest in Lukumbi? Geef dit dan aan, dan verwerken we dit in het betaalverzoek. Begin december heb je de kerstkaarten in huis.

Verstuur je jouw kerstkaarten dit jaar digitaal en wil je de kerstkaart liever als animatie met een muziekje erachter ontvangen? Geef dit dan aan in de omschrijving van ‘pakjes kerstkaarten’.

1 pakje kerstkaarten (5) voor € 7,99

2 pakjes kerstkaarten (10) voor € 15,00

5 pakjes kerstkaarten (50) voor € 35,00

Digitale kerstkaart ontvangen?

€ 2,50

Kerst in Lukumbi

Het kerstverhaal begint met een engel met een boodschap. Jezus wordt geboren, het licht van de wereld. Onze redder en vriend. Wij vertellen met kerst ook een ander verhaal. Een verhaal over licht en hoop.

Wij, van Stichting YOU, vieren namelijk kerst in het Oegandese dorpje Lukumbi. En in dit dorpje wordt kerst heel anders gevierd dan bij ons in Nederland. Het hele jaar door wordt er gespaard om met kerst heerlijk uitgebreid te kunnen eten. Normaal eten mensen in Lukumbi twee keer op een dag, maar soms is er zelfs daar niet genoeg eten voor. Niet alle kinderen kunnen naar school, omdat hun ouders niet voor het schoolgeld kunnen betalen. Ook is er nog geen elektriciteit beschikbaar in een groot deel van het dorp. Geen verlichting op de weg. Geen nachtlampje. Geen kerstverlichting.

Sponsorloop Lukumbi

Stichting YOU wil licht brengen in Lukumbi, letterlijk en figuurlijk!

Oeganda sponsorloop

Met ons project willen we elektriciteit brengen in het gedeelte van het dorp waar er nog geen elektriciteit beschikbaar is. Het brengen van elektriciteit in dit dorp:

  • Helpt om de veiligheid te verbeteren in de woon- en leefomgeving van kwetsbare jongeren en gezinnen;
  • Zorgt voor ontwikkeling en helpt gezinnen bij het opstarten van kleinschalige ondernemingen;
  • Bevordert educatie en onderwijs. Doordat kinderen in staat zijn om ’s avonds hun huiswerk te doen, zullen schoolprestaties verbeteren. Ook de scholen zelf hebben baat bij de elektriciteit;
  • Zal de efficiëntie van onze familiebemoedigingsprogramma’s vergroten;
  • Vermindert de ongelukken in het dorp, omdat er ’s nachts verlichting is;
  • Verbetert gezondheidszorg en zal klinieken in het dorp helpen effectief te werken.