Update van Isaac & Jessie – week 37

Het is fijn om in Oeganda te zijn. Het land waar we samen met God iets moois gaan opbouwen! Wij hebben zin om met Stichting YOU nu echt te starten, te oriënteren, te netwerken en te kijken op welke plek we samen met God ons eerste project gaan beginnen. 

We zullen de komende tijd op zoek gaan naar een eigen woning. Tot die tijd verblijven we bij een zendingsechtpaar. Zij hebben een mooi project in het dorp Kiboga, die we afgelopen week hebben bezocht. We hebben geholpen met schilderen in het buurthuis wat ze aan het bouwen zijn en huiswerk uitgedeeld aan de sponsorkinderen. Het was een mooie dag waarin we van het gelach van de kinderen hebben genoten en hebben gezien hoe ze daar tot zegen zijn.

Familie ondersteuningsprogramma

Met het familie ondersteuningsprogramma willen we gezinnen in nood identificeren en hen helpen op alle mogelijke manieren. We willen ze bewust maken van Gods liefde voor hen, en hoe ze deze liefde kunnen doorgeven. Zo willen we jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling tot volwassenen. Met als doel dat ze goed voor zichzelf en hun families kunnen zorgen.  

Bewust worden van de nood

Een ontmoeting deze week heeft ons bewust gemaakt van de nood binnen gezinnen en het belang van familieondersteuning. We waren onderweg om inkopen te doen voor het avondeten toen we in gesprek raakte met de eigenares van het kraampje op de foto. Ze vroeg of we mensen kennen die weeskinderen helpen. We vroegen haar waarom en raakten in gesprek. Ze vertelden dat haar man niet meer leeft en ze moeite heeft om het schoolgeld van haar drie kinderen van 12, 16 en 19 te betalen. Toen ze vroeg of ze ons kon bezoeken, hebben we voorgesteld om een keer bij hun langs te komen. Net voordat we wegliepen begon ze te huilen en ik kon het niet helpen en huilde met haar mee. Het raakte mij. We zijn bij haar op bezoek geweest en hebben met haar gesproken en gebeden. Ze woont in een kleine ruimte met een bed zonder matras, samen met haar jongste zoon. Haar oudste dochter woont naast haar en de middelste bij oma. Het hele gezin werkt 7 dagen per week. Behalve op zondagochtend, want dan gaan ze naar de kerk. Dit soort mensen willen we zo graag helpen! Maar de waarheid is dat zij niet de enige zijn. 

Zoals haar zijn er vele gezinnen die het zo moeilijk hebben. Zoveel gezinnen die hulp kunnen gebruiken! We kunnen niet iedereen helpen. Daarom willen we graag samenwerken met lokale kerken en organisatie om een zo groot mogelijk verschil te kunnen maken in de levens van deze gezinnen in Oeganda. Ook zien we ernaar uit een plek te creëren waar we dit soort gezinnen kunnen ontvangen, waar we programma’s kunnen aanbieden en voor lange termijn naast jongeren en gezinnen kunnen gaan staan om een verschil te maken in hun leven.

Wil je ons helpen? Geef dan voor Oeganda!

YOU make a difference

Maak kennis met Stichting YOU

Nog twee maanden en dan vertrekken we naar Oeganda. We willen jullie graag meenemen in onze reis en informeren jullie daarom maandelijks met alles wat er de afgelopen maand is gebeurd. Deze maand hebben we veel nagedacht over wat we willen bereiken en hoe we dit gaan doen.  In het eerste halfjaar gaan we kijken waar de nood het hoogst is en vanuit daar ons eerste project opstarten. In deze nieuwsbrief lees je alvast onze missie en visie en meer over het familieondersteuningsprogramma. 

Youth = Jonge mensen in hun kracht zetten, become the best YOU

Outreach = Uitreiken naar kwetsbare jongeren en gezinnen, het evangelie in woord en in daad, we are there for YOU

Uganda = Gods koninkrijk bouwen, YOU make a difference

https://bit.ly/3dKU8Y8