Familieondersteuningsprogramma

Elke donderdag komt ons team in Lukumbi om te kijken hoe de families ondersteund kunnen worden. We leren de families kennen en kijken hoe we ze kunnen helpen. Op dit moment zijn we met een aantal dingen bezig. We zijn God dankbaar voor deze ontwikkelingen in de levens van de vrouwen en kinderen van Lukumbi.

Manden vlechten

Een aantal vrouwen uit het dorpje Lukumbi is sinds een paar maanden begonnen met het vlechten van manden op advies van ons team. Deze manden vlechten ze van de bladeren van banenbomen. Om verschillende soorten te maken, gebruiken ze papiertjes van koekjes die ze er doorheen rijgen. Behalve manden zijn ze hun creativiteit ook uit aan het breiden naar onderzetters en andere producten.

“Mama Nalweyiso bedankte voor het manden project. Van de opbrengst van haar manden heeft ze een thermoskan kunnen kopen waardoor haar kinderen thee kunnen drinken voordat ze ’s ochtend vroeg naar school gaan. Nu spaart ze voor een Bijbel. Het maak haar niet uit hoe lang het duurt om het bedrag bij elkaar te sparen, maar ze wil er ook één hebben. Zij kent God nog niet persoonlijk maar God heeft haar, en de andere families in Lukumbi, op het oog.”

In dit filmpje zie je hoe de vrouwen bezig zijn met het vlechten van de manden:

Connect

Sinds maart zijn we een connect groep gestart bij onze vrijwilliger Zaina thuis in Lukumbi. Dit wordt een open plek voor het dorp en de stichting om samen te komen voor gebed, worship en praise. We hopen dat dit eenheid brengt in het dorp en een plek om met elkaar God te aanbidden. De eerste avond was erg succesvol. Er zijn veel vrouwen en kinderen op af gekomen.

Mama Fatima

Stichting YOU wil de families echt ondersteunen bij noden die er zijn, zo ook de nood van mama Fátima.

Fatima is een alleenstaande moeder van vier kinderen. Ook wonen er een aantal kleinkinderen bij haar. Ze is nu anderhalf jaar ziek. Ze heeft last van haar rug en haar buik en benen zijn verlamd. Ze kan niks meer en komt weinig buiten. We komen regelmatig bij haar op zoek en bidden met haar.

Stichting YOU heeft mama Fatima geholpen met de betaling voor de operatie. We hebben haar naar het ziekenhuis gebracht, haar weer opgehaald en gezorgd voor boodschappen voor het gezin. We zijn God dankbaar dat de operatie is geslaagd en dat mama Fatima inmiddels weer thuis is bij haar kinderen! Blijven jullie mee bidden voor haar herstel?